Bränsleregler vid biluthyrning

Många hyr bil och blir chockade av att de måste förbetala den första bränsletanken. De tycker att priset är högre än det rådande marknadspriset. Ibland kan detta bero på att det också bakas in en sk. serviceavgift. Allt detta ska framgå i villkoren när du hyr din bil via förmedlaren. Är det något som inte överensstämmer så är det bara att kontakta kundtjänsten när du kommit hem. Behåll alltid eventuella kvitton från bensinstationen!

 

Hur du ska tänka när det gäller bränsle och hyrbilar beror alltså på dina egna behov. Tänk dock på bränslealternativet när du jämför priser mellan olika uthyrare!

Trevlig bränslesnål resa!

 

"Bränsleregler vid biluthyrning"

När man hyr bil ingår inte bränslet och uthyrarna har därför lite olika sätt att sälja in detta på. Man skulle kanske tycka att det vore enklare om alla firmor hade samma regler. Men faktum är att det traditionella valet: ”Hämta fulltankad och återlämna fulltankad” kanske inte passar alla.

 

"Tänk på bränslereglerna när du jämför priser"

Bensin och tankningsregler hyrbil

Vilka bränslealternativ erbjuds då man hyr bil?

  • Full till full: Du hämtar med full tank och återlämnar med full tank. Om du glömmer att tanka upp tillkommer alltid en serviceavgift + det saknade bränslet. Detta alternativ används ofta av de större uthyrarna som ex. ”Avis”, ”Europcar” och ”Hertz” (Men inte alltid!)
  • Full till tom: Du förköper den första bränsletanken vid upphämtningen. Sedan gäller det att återlämna med så tom tank som möjligt. Du får ofta ingen kompensation för det bränsle som finns kvar i tanken. Detta alternativ använder många av de mindre, lite billigare uthyrarna. Det kan passa dig som tänker köra mycket på din semester.
  • Valfri mängd – valfri mängd: Hyrbilen hämtas med en viss mängd bränsle och ska återlämnas med samma. Det kan vara svårt att tanka upp så det blir exakt samma dock.
  • Gold rate: I USA erbjuder många uthyrare ett alternativ som kallas Gold Rate. Det betyder att den första bränsletanken är gratis (inkluderad i priset) och att du kan lägga till fler som kör fordonet utan extra avgift. I USA är bränslepriserna mycket låga (jämfört med Europa). Därför kan det löna sig att jämföra priserna med och utan Gold Rate.

Välj ett företag som erbjuder ett alternativ som passar dina planer!

 

Denna hemsida är skapad för dig som letar efter en billig hyrbil. Här får du unika tips på hur du bokar den billigaste hyrbilen till din resa.

kontakt@billighyrbil.nu

Facebook

Google+

Twitter