Hyra bil en nybörjarguide

"Så hyr du bil - en nybörjarguide"

Det där att hyra bil har du aldrig riktigt vågat prova. Det verkar svårt och omständigt. Inte alls!

 

Här kommer en bra nybörjarguide som kommer förvandla dig till en flexibel och fri resenär med ett par hyrbilsnycklar i handen.

 

"Läs noga igenom hyreskontraktet och acceptera inget du är osäker på!"

Hur hyrbilsbranschen fungerar

 

Uthyrare med bilar:

Avis, Europcar, Hertz – du har säkert stött på dessa företagsnamn massor av gånger när du ska boka resa. Dessa uthyrningsföretag äger hyrbilar och finns representerade runt om i hela världen. De har upphämtningskontor på flygplatser, tågstationer, färjeterminaler, städer – ja i princip överallt. Visst man kan bara kontakta dessa företag direkt för att hyra bil, men det blir oftast lite dyrare då.

 

Uthyrare utan hyrbilar:

Sedan finns det förmedlingsföretag som förmedlar hyrbilar till kunder. De har samarbeten med massor av olika uthyrare världen över och kan på så sätt hitta det billigaste alternativet till dig. De bokar in hyrbilen åt dig, du får ett kvitto som du kan visa upp när du ska hämta din hyrbil. Men det är inte samma företag som finns representerat på ex. flygplatsen. Du har alltså bokat hyrbilen via förmedlaren och hyr den från uthyraren. Så här kan processen se ut:

 

 • Du surfar in på en hemsida och hittar en billig hyrbil. Du bokar!
 • Du får ett kvitto/voucher skickad till din email
 • Ett delbelopp eller hela summan dras från ditt konto
 • Du hämtar upp din hyrbil hos det företag som står på ditt kvitto. Där skrivs ett hyreskontrakt och det reserveras oftast en summa som säkerhetspant på ett kreditkort.
 • Om du vill göra ändringar, förlänga din hyra är det dock alltid först och främst förmedlaren du vänder dig till.
 • Du återlämnar bilen och får en sluträkning (om du köpt till extra tjänster på plats)
 • Vid eventuella klagomål eller problem ska du först och främst vända dig till förmedlaren

   

Guide boka hyrbil

Vill du ha fler tips?

 

Läs gärna även vår artikel om ”10 steg till en billig hyrbil”, där du får unika tips på hur du kan spara pengar när du ska boka hyrbil.

 

Känner du dig osäker på hur det fungerar med bränsle och tankning när man hyr bil? All info du behöver hittar du i vår artikel: ”Bränsleregler vid biluthyrning”.

 

Kör lugnt och trevlig resa!

 

Vid hyresdisken

 • Kolla vilka bränsleregler som gäller
 • Fråga om bränsletyp - diesel eller bensin
 • Lita inte på muntliga löften - be dem skriva ner alla löften på hyreskontraktet.
 • Be dem visa alla extra avgifter
 • Vid osäkerhet ring din förmedlare!

En egen hyrbil ger unik frihet!

Lägg upp din rutt och besök platser du valt helt på egen hand! Visst kan det vara bekvämt att någon gång åka på en organiserad utflykt men inget slår den frihet man får med en egen hyrbil. Du behöver inte vänta på långsamma transferbussar till och från flygplatsen och du kan spara lite på dina apostlahästar och se nya platser, längre bort från ditt boende.

 

Ta steget och boka din första hyrbil!

Denna hemsida är skapad för dig som letar efter en billig hyrbil. Här får du unika tips på hur du bokar den billigaste hyrbilen till din resa.

kontakt@billighyrbil.nu

Facebook

Google+

Twitter